LA MEVA EMPRESA



DADES DE L'EMPRESA



-Nom de l'empresa:  Residencia St Jordi
-Adreça: C/Gironès S/N

-Telèfon: 972492483

-Email: http:// www.residenciasantjordi.net
-A quin sector pertany l'empresa: Hoteleria
-A què es dedica: Acolliment de gent gran


-Nombre de treballadors: 25

1 infermera 
1 cuinera  
1 psicòloga
1 fisioterapeuta
2 oficina 
perruquera
1 bugada 
17 auxiliars 
   


ENTREVISTA A MARIA

Nom: Maria 
Anys:60
Carrac a l'empresa: Cuinera

1-Quant fa que treballes a l'empesa?
Fa 5 anys

2-T'agrada el teu treball?
No

3 - Per què?

Perquè no els treball que escolliria .

4-Si, poguessis estriar qualsevol treball, quin escolliries?

Escolliria ser perruquera .

5-Es dur aquest treball per a tu?
Bastant perquè treballo sola a la cuina.

6-Que es el que mes t'agrada del treball?

Cuinar per els residents .


7-Que es el que menys t'agrada?

Tenir que treballar molt aviat.

8-Hi ha bona relació entre tu i els companys de treball?

No gaire.

     

PRÀCTICA A L'EMPRESA



Activitats  realitzades:

Netejar el menjador
Doblegar roba
Ajudar a donar-li menjar els residents
Rentar els plats,la cuina...
Pelar patates , fer l'amanida ,preparar el cafè etc...


Coneixements adquirits:
He après moltes coses , com per exemple a doblegar la roba i els llençols de manera correcta, a cuinar altres tipus de menjar, a fer "batidos " etc.....


Relacions humanes:

 L'ambient de treball entre els treballador nos es molt bona, perquè no tots es porten bé . 


Estructura dels equips de treball:
Es organitzen entre ells i segons si la cap esta descord ho fan.

Integració en l'equip de treball:
Regular, perquè amb algunes no hi havia molta relació.

Assistència , puntualitat , responsabilitats en l'exerció de les tasques assignades: 
Sempre he sigut puntual , i he realitzat totes les tasques que m'han assignat tal i com m'ho han dit.

Orde, pulcritud i conservació de materials, equip, aparells i estris en general:

Sempre que feia servir una eina de la cuina l'havia de netejar i col·locar al seu lloc corresponent.


Utilització de la termologia tècnica adient:

-Obrellaunes: estri que serveix per obrir llaunes de conserva

- ColadorSedàs o estri de cuina amb fons de tela, tela metàl·lica, planxa perforada, etc., que serveix per a colar.

-Enganyamarits: Batedor de clares.

-Tisora: Peça que, formant parell amb l'altre, compon unes estisores. 

-Ratllador: Ganivet emprat per a ratllar o reduir a rossets menuts.

-Colador: sedàs o estri de cuina amb fons de tela, tela metàl·lica, planxa perforada, etc., que serveix per a colar.

-Ganivet:instrument per a tallar que consisteix en una fulla, generalment d'acer, amb una vora afilada, proveït d'un mànec de fusta, de metall, etc., a vegades formant una sola peça amb la fulla. 

-Forquilla: Estri de fusta, d'argent, d'alumini, etc., en forma de forca, amb dues, tres o quatre puntes, el qual serveix per a agafar la vianda i portar-la a la boca, tallar-la, etc. 

-Olla: Vas rodó de terrissa o de metall, ventrut, generalment amb dues nanses, que serveix per a cuinar, fer bullir un líquid, etc. 

-Safata:Plat gran, molt planer, amb vores de poca altura, que serveix per a portar alguns objectes, com gots, tasses, etc., o per a presentar alguna cosa. 

-Cafetera:Cafetera en què el cafè (cafè exprés) és obtingut per condensació de vapor d'aigua en una caldera i és dipositat directament a les tasses. 

-Paella:
Estri de cuina, de metall, en forma de vas rodó ample i de poca altura, amb un mànec llarg o amb dues nanses petites, que serveix per a fregir i coure viandes. 


-Motlle:Peça amb una cavitat en la qual hom introdueix una substància en forma de pols, de pasta o líquida per tal que, en passar a l'estat sòlid, agafi la forma de la cavitat.

-Morter:
Vas de pedra, de metall, de fusta, de porcellana, etc., de cavitat semiesfèrica, on, mitjançant un piló (mà de morter), hom tritura substàncies fragmentades per tal de polvoritzar-les o reduir-les a pasta. 

-Cullerot:
Culler.

-Batidor:Pinta llarguera amb pues espesses i amples.

-Tassa:Vas petit de porcellana, de pisa, de terra, etc., amb nansa, per a prendre cafè, te, etc. 

-Escorreplats:Bastiment amb ranures on hom posa a escórrer els plats després de rentats.

-Fregall:Bastiment amb ranures on hom posa a escórrer els plats després de rentats.

-Gerra: Atuell de terrissa, vidre o metall, de boca ampla, la secció circular del qual va augmentant fins a una certa distància de la boca i després va disminuint fins a la base. 

-Lletera: Recipient per a transportar o guardar la llet o per a servir-la a taula.

-Bol: Vas hemisfèric sense anses, de pisa, de porcellana o altres materials, destinat a contenir aliments líquids, rentar-se els dits, etc.




Actitud favorable a treballar sota normes:

Han sigut ambles a l'hora de donar-me ordes. 

ENTORN LABORAL

-Descripció de la forma jurídica de l'empresa




-Descripció dels principals drets i deures dels treballadors i de l'estatus dels treballadors


CONDICIONS DE TREBALL

-Modalitats de concentració laboral.
   l'empresa als seus treballadors.

No es pot menjar a l'empresa t'has de portar el teu propi menja de casa.


-Els riscos laborals:seguretat i higiene al treball, factors de risc.

Sempre es te  que rentar les mans,

S'ha de portar uniforme .



CONCLUSIONS

-Aspectes positius.Aspectes a millorar.

Poder ajudar als residents de l'empresa.
El que jo milloraria es la relació entre els treballadors.


-Valoració general de les pràctiques a l'empresa.

M'ha agradat molt fer aquesta practica, i m'ha anat molt bé. La cuinera la Maria a sigut molt amable amb mi i axó a fet que fos mes fàcil adaptar-me. 
Gracies a la Lucre he a pres també moltes coses.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada